logo serveru  
   
Jaký byl Dolnolhotský Buben 2006
Napsal Alena Prudká   
thumb_santy_cuba_0050.jpgBuben 2006 je minulostí  
Tak a je to za námi...

Letos vyšlo úplně všechno :-) Chci poděkovat všem, kteří mi pomáhali s přípravou i realizací letošního ročníku Bubnu. A hlavně všem návštěvníkům, kteří zaplatili vstupné a podpořili tento jedinečný festival. Čistý výtěžek bude letos opět věnován na podporu Základní školy v Dolní Lhotě...
Za rok, snad?


Festival nabídl pohodu v přírodě
DOLNÍ LHOTA OŽILA

Dolní Lhota - Přehlídku world a etno muziky, řadu workshopů, ale především pohodu v přírodě nabídl festival Dolnolhotský buben v Dolní Lhotě na Opavsku.
„Festival přilákal zhruba dvě tisícovky diváků nejrůznějšího věku. Lidé i kapely se bavili až do rána, protože cítí, že to není o velkém byznyse, ale hlavně o pohodě,“ uvedl organizátor akce Vladislav Koval. Organizátoři spočítali, že s bubínky přišlo přesně 291 lidí. Různé typy chřestidel měly na krku i malé děti.
Lidé se vedle bubnování věnovali například břišním tancům, či žonglování. „Naučili se také tančit salsu a hned si to vyzkoušeli před kubánskou kapelou SANTY y su Son de Cuba, kterou tím příjemně překvapili,“ řekl Koval.

Zdroj:  MFDNES 21.08.2006 - (ČTK) - str. 02

Tanečnímu festivalu vládla atmosféra plná slunce  

Rytmy bubínků všeho druhu, kterými přišla vybavena velká část návštěvníků, se linuly v sobotu nejen výletním areálem Mokřinky v Dolní Lhotě u Ostravy, ale i uličkami této malé obce, která se každoročně proměňuje v centrum milovníků rytmické hudby. Šestý ročník proslulého hudebního festivalu Dolnolhotský Buben, kterému počasí opravdu přálo, i tentokrát navštívily zhruba dvě tisícovky lidí. I letošní dramaturgie byla zaměřena na etnickou a alternativní hudbu s důrazem na bicí hudební nástroje. Areálem se tak nesly rytmy africké (kapela Dunumba), kubánské (SANTY y su Son de Cuba), jamajské (Švihadlo) i elektronické (Evolution Déjavu). Jediným poněkud výraznějším dramaturgickým vybočením byl koncert valašskomeziříčské skupiny Mňága a Ždorp. Přestávky mezi jednotlivými koncerty i letos vyplňovaly workshopy na druhém pódiu. Pořadatelé připravili pro návštěvníky například školu bubnování či žonglování. Arabské i indické tance se mohla především dámská část publika naučit od tanečnice Lejly. Akci navštívili lidé prakticky všech věkových kategoriích včetně desítek dětí. „Byli jsme tady i v loňském roce, tento festival je zcela ojedinělý svou mírumilovnou atmosférou. Jeden z mála, na který se nebojím vzít i svého desetiletého syna,“ řekl šestatřicetiletý Pavel z Novojičínska, který na akci dorazil se svým potomkem. Dolnolhotský Buben se konal poprvé v roce 1998 a u jeho zrodu stáli lidé, kteří dnes v Ostravě pořádají obří mezinárodní festival Colours of Ostrava. Právě kvůli přesunu aktivit do Ostravy byla historie Dolnolhotského Bubnu v roce 2001 nakrátko přerušena. Tradice pak byla k radosti mnoha hudebních fajnšmekrů obnovena v minulém roce. 

Zdroj: PRÁVO, 21.08.2006 - Aleš Honus - str. 15  
 
Diskuze (0 příspěvků)

Počet komentářů: 0
< Předch.

FaceBook

Podpořte SalsaPortal a staňte se jeho fanouškem na facebooku