logo serveru  
   
Rytmy Afriky 2010
Napsal Pavel Říha   
 Festival africké hudby a tance Rytmy Afriky, oslaví letos své páté narozeniny. A to skutečně velkolepě – poprvé v Praze vystoupí malijská bubenická star Sidiki Camara se svým bandem. Hvězdnou sestavu doplní tanečník Mohamed Cissé, sólista guinejského národního souboru Les Ballets Africains a výběr nejzajímavějších domácích projektů spjatých s africkou hudební tradicí.

Hlavním záměrem Rytmů Afriky je představit různé podoby africké kultury a současně také upozornit na možnosti smysluplné pomoci africkým zemím. Kromě hlavního kulturního programu připravují organizátoři již tradičně i program doprovodný – prezentaci neziskových organizací pomáhajících v Africe, prodej výrobků chráněných dílen v Africe, představení Fair Trade, atd.

Myšlenka uspořádat festival vznikla v roce 2005, v průběhu hudební stáže v Guineji a Mali“, říká David Oplatek, jeden z organizátorů. „Chceme publiku přiblížit fascinující svět západoafrické polyrytmie, představit nejlepší kapely z domácí scény a zároveň je konfrontovat se světovými hvězdami. Afrika nerovná se automaticky chudoba a války, pro nás je to především nevyčerpatelná studnice hudební inspirace“.


http://rytmy.afro.cz

 
Diskuze (0 příspěvků)

Počet komentářů: 0
< Předch.   Další >

FaceBook

Podpořte SalsaPortal a staňte se jeho fanouškem na facebooku