logo serveru  
   
festival Rytmy Afriky 2009
Napsal Pavel Říha   
Rytmy Afriky 2009IV. ročník festivalu africké hudby a tance po roční odmlce opět představí výběr domácích projektů i zajímavé zahraniční hosty spjaté s africkou hudební tradicí. Exkluzivním hostem letošního ročníku je světově proslulý hráč na djembe Tonton Sylla se svojí kapelou.

Hlavním záměrem Rytmů Afriky je představovat různé podoby africké kultury a současně upozorňovat na možnosti smysluplné pomoci africkým zemím. Kromě kulturního programu připravují organizátoři již tradičně i program doprovodný – prezentaci neziskových organizací pomáhajících v Africe, prodej výrobků chráněných dílen v Africe, představení Fair Trade, atd.



Myšlenka uspořádat festival vznikla v roce 2005 v průběhu hudební stáže v Guineji a Mali“, říká David Oplatek, jeden z organizátorů. „Chceme publiku přiblížit fascinující svět západoafrické polyrytmie, představit nejlepší kapely z domácí scény a zároveň je konfrontovat se světovými hvězdami. Afrika nerovná se automaticky chudoba a války, pro nás je to především nevyčerpatelná studnice hudební inspirace“.

Web festivalu: http://rytmyafriky.afro.cz



  Článek zatím nikdo nekomentoval.
Počet komentářů: 0
< Předch.   Další >

FaceBook

Podpořte SalsaPortal a staňte se jeho fanouškem na facebooku